top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten

'n Kort, maar lekker week!


Maandag was deze week een dag om naar uit te kijken. We gingen namelijk naar 'de farmyard'. Zelf dacht ik eerst dat dit iets te maken had met een kinderboerderij, maar niets was minder waar. Met de hele school gingen we een hele dag naar een terrein met zwembaden en een waterglijbaan.

Het begon bij de busrit, waar ik verantwoordelijk was voor mijn klasje dat jammer genoeg maar uit zo’n 15 leerlingen bestond. Voor vele ouders is de prijs van deze uitstap namelijk te hoog en dan kunnen de leerlingen niet mee. Op de bus zongen we liedjes en keek iedereen vol spanning uit de raampjes om het zwembad als eerste te spotten. Eenmaal aangekomen legden we de spullen van de leerlingen bij elkaar en daarna konden de leerlingen vrij spelen. Velen kunnen niet zwemmen, dus de leerlingen van de grondslagfase (graad 1, 2 en 3) mochten enkel in het lage zwembad. Al stond dat niet gelijk aan minder plezier voor de leerlingen. Elke keer toen we ons met ons vier in het water begaven, ontstond er een hels watergevecht! Doorheen de dag kregen de leerlingen een snoepzakje als snack, gefrituurde kip en frietjes als middagmaal en meerdere drankjes. Moe maar voldaan keerden we terug richting de school. Super om te ervaren hoeveel de leerlingen van deze dag genoten hebben.

Woensdag was een feestdag en Dries leidde deze goed in met zelfgemaakte pannenkoeken! Verder werd deze dag gebruikt om wat schoolwerk te verzetten en te ontspannen. Tussen al die drukke schooldagen en weekends vol avontuur, hadden we allemaal nood aan een rustige dag.

De andere dagen van de week, dinsdag, donderdag en vrijdag, werd er geen wiskunde meer gegeven. Aangezien alle wiskundelessen voor dit kwartaal al gegeven werden, wou de juf dat ik me meer focuste op Afrikaans en Engels. Voor Afrikaans werkten we deze week vooral rond aai-woorden en begrijpend lezen. Tijdens de lessen Engels werkten we rond ‘People who help us’.

Ook deze week trok ik het gezondheidsthema in de lessen wereldoriëntatie door. Zo stond er dinsdag een les rond het voedselwiel op het programma. De leerlingen leerden daarbij meer over de verschillende voedsel categorieën (proteïnen, suikers, vetten, koolhydraten,…) en van welke categorieën ons lichaam meer of minder nodig heeft. Op donderdag leerden we over ons lichaam en de verschillende lichaamsdelen. Ik maakte een menselijk lichaam na uit papier om vooraan in de klas te hangen. Zo konden de leerlingen de woordkaart bij

het juiste lichaamsdeel plakken. Op vrijdag stond dan weer een les over hygiëne ingepland. Ik vroeg de leerlingen vooraf om vrijdag een tandenborstel mee te nemen naar school. Zoals ik ergens verwacht had, hadden vele leerlingen thuis geen tandenborstel. Gelukkig konden we vrijdag toch allemaal samen leren hoe we onze tanden goed moeten poetsen aan de hand van een liedje.

Het weekthema kwam ook in andere lessen voor. Bij muziek zongen we hoofd, schouders, knie en teen. We dansten op ‘Bewegen is gezond’ en voor beeld knutselden we donderdag een mannetje. Op het eind van de les werden alle mannetjes hand in hand omhoog gehangen, wat de klas prachtig versierde. Vrijdag knutselden we met papierpropjes in het teken van hygiëne en tanden poetsen.

Volgende week is al de laatste week op de Klapmuts school! Time flies when you’re having fun…

Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.

Ons lewens in Suid-Afrika

Amber, Dries, Ilse en Rani

bottom of page