top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten

Ontspan in Yzerfontein

Na vrijdagnamiddag even te shoppen in Wellington vertrok ik samen met de anderen richting Yzerfontein, naar het vakantieverblijf van Coretha en Thijs (het nieuwe gastgezin).

Het weekend werd ingezet door samen met Bregje, een studente uit Hasselt, pizza te gaan eten. De andere studente, Katooke, kon er niet bijzijn omdat zij zich niet zo goed voelde. Wij genoten tijdens het eten van wat live muziek, met op de achtergrond het geluid van de golven. Toen wij terug bij het huisje kwamen, speelden wij met z’n allen nog wat spelletjes, al dan niet met een beetje drank... Een fantastische start van een nog fantastischer weekend!

Zaterdagochtend, na te kunnen uitslapen, nam Coretha om Yzerfontein te ontdekken met die

bakkie. Verrast door een warm stralend zonnetje dat zich in de weersvoorspellingen niet toonde op vrijdag! Allen achterop en van plaats naar plaats rijden. De uitzichten die wij zagen, leken wel foto’s van postkaarten… Ook ontdekten wij leuke kuierplekkies. Ik kan dit met één woord omschrijven, een woord dat mensen uit de motorcrosswereld wel zullen herkennen van Jeremy van Horebeek: genieten!

Na de middag besloten Dries, Ilse en ik om wat te gaan wandelen op het strand, om schelpen te rapen en om te filosoferen. Desondanks wij samen op stap waren, namen wij ook de tijd om alleen rond te dwalen. Volgens mij precies wat wij nodig hadden! De avond sloten wij af door samen met Coretha en Thijs lekker te braaien. Nadien volgde er opnieuw een leuke spelletjesavond met ons zes!

Goed uitgerust gingen Dries, Ilse en ik op stap langs de kustlijn onder leiding van Coretha, zoals echte padvinders merkten wij op. Wij ontdekten een heel idyllisch plaatsje wat het duivennest wordt genoemd. Nadien werden wij nog omvergeblazen van de kracht dat water met zich kan meebrengen wanneer dit tegen de rotswanden kaatst of wat voor een wonderbaarlijke poelen kunnen ontstaan op de rotsige bodem langs de kustlijn! Na de deugddoende wandeling genoten wij allen samen van een tweede braai dit weekend. Ook vertrokken Dries, Ilse en ik nog voor een mooie wandeling op het strand vooraleer wij huiswaarts keerden.

Aan ieder weekend komt een einde…

Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.

Ons lewens in Suid-Afrika

Amber, Dries, Ilse en Rani

bottom of page