top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten

Soveel om te doen en so min tyd

Zoals de titel al verraadt, heb ik heel veel ontdekt in onze korte vakantietijd. Ik ga kort schetsen wat ik allemaal heb gedaan. Of ik zal toch proberen om dit zo kort mogelijk te doen…

Donderdag 29 maart:

Samen met Amber bezocht in het centrum van Charlene, onze mama Afrika. Zij begeleidt kinderen uit een nabijgelegen township. Ik begon de dag met breien. Zoveel jaar na het overlijden van mijn meter nam ik de draad met het breien terug op. Daarvoor moet ik naar RSA komen…

Waarom nu net breien? Aangezien Mandela dit jaar honderd jaar zou geworden zijn, is dit jaar het Mandela-jaar. Hiervoor richtte Charlene een Mandela-project op waarbij al haar kinderen lapjes breien die zij op het einde allemaal aan elkaar zullen naaien tot één groot deken. Dit deken wordt dan aan de mensen gegeven die op straat leven. Verder at ik samen met de kinderen, vertelden Amber en ik over België, danste ik samen met de kinderen onder leiding van Amber, keken wij allen samen naar de film Madagaskar. Om de dag af te sluiten verrasten Amber en ik de kinderen met paasieren. Die laggende gesiggies het ons dag baie lekker gemaak!

Vrijdag 30 maart:

data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==

Op deze dag haalden wij Charlene haar zoon, Jandré, op in Riversdale. Daarom werd er toen een roadtrip gepland. Na drie uur onder weg te zijn, ontmoette ik mijn Zuid-Afrikaanse broer. Het klikte meteen want Jandré houdt ook van plezier maken en van lachen! Samen met Jandré werd de roadtrip verdergezet richting Hermanus waar er misschien wel eens walvissen zouden zijn… Helaas, het is niet het juiste seizoen om walvissen te spotten. De roadtrip werd verdergezet door langs de kust terug naar huis te rijden. Ek het geniet van die wonderlike natuur!

Zaterdag 31 maart:

Een dag vol dieren waarbij ik Butterflyworld bezocht en Giraffehouse. De woorden zeggen zelf al welke dieren ik vooral zag. Maar ik zag ook nog andere dieren zoals het Zuid-Afrikaanse nationale dier, die Springbokkie! De dag werd afgesloten met ’n lekker braai, samen met Stephens dochter Trecy, die ook bij het huis was aangekomen. Amber en ik verrasten hen met een appelcake, waarvoor wij een gemiddelde score van 9,6/10 kregen!

Zondag 1 april:

Een lui-lekker-dagje op die Strand samen met mijn Afrikaanse gezin. Met opnieuw, zoals de dag voordien, een Belgische afsluiter! Namelijk een bezoek aan het Belgian Wafflehouse, dat wordt uitgebaat door “een Brugse schoone”.

Maandag 2 april:

Samen met Amber leerde ik Jandré uitschaatsen. Al leerde ik hem vooral hoe het niet moet met mijn gracieuze valpartijen… ’s Avonds kwamen Dries en zijn mama terug. De terugkomst van “de grote broer” werd heuglijk ingezet doordat Amber en ik aan Charlene en Stephen hadden gevraagd om paaseieren te verstoppen. Ja hoor, ik ben 21 jaar…

Dinsdag 3 april:

Samen met Carine, Dries zijn mama, bezocht ik Muizenberg. Ontzettend oulik door al zijn gekleurde strandhuisjes. Gevolgd door een bezoek aan Boulders Beach dat gekend is om zijn strand vol pinguïns. Verder trokken wij naar Kaap die goeie Hoop, het meest westelijke punt van RSA. Dit kan ik met één woord beschrijven: wind! Nadien trokken we verder naar Chapman’s peak… Mijn grootste overwinning van de Cape Argus. Toen wij Chapman’s peak opreden, voelde ik iedere emotie, iedere gedachte, … terugkomen. We stapten uit de auto op het hoogte punt, ik bekeek die “hel”ling en daar kwamen mijn tranen: IK HEB DIT GEDAAN! Wel frappant dat zowel Dries als Amber mij voor gek verklaarden…

Woensdag 4 april:

Onze tweede roadtrip richting Ceser. Op onze weg zagen wij een zipline-reclamebord… Voor ik het goed en wel besefte, hing ik aan een kabel boven bergkloven… Been there, done that! Wij stopten daarna nog bij het Tolhuis, de republiek van de roosterkoek… Heerlijk! Amber en ik maakten er ook een nieuwe vriendin, Nellie. Nellie is een Victoriaanse dame wiens geest ronddwaalt op het domein.

Donderdag 5 april:

Eindelijk de Tafelberg! We gingen de berg op en af met die kabelbakkie omdat wij die dag ook nog andere dingen wouden ontdekken. We reden door Bo’kaap, bekend om zijn gekleurde huisjes. Uitstappen was niet mogelijk door al de verkeersdrukte. We aten nog een snack bij Waterfront, die hemel vir lekker kos!

Aangezien ik overal graag een aquarium bezoek, kozen we ervoor om het Two Oceans aquarium te bezoeken. Opnieuw had ik niet genoeg ogen om alles waar te nemen uit de wonderlijke zee!

Vrijdag 6 april:

Amber, Ilse en ik genoten van de Afrikaanse fauna door een safari te doen in Fairy Glen. Zo, genoeg verteld over wat wij zagen op de safari. Met wie wij daar de safari deelden, is véél belangrijker!

Plots vroeg de vrouw van het gezin dat met ons de safari deelde of wij haar man kenden? Oh oh, welke bekende Afrikaan is dit? Nadien vertelde Maria zijn naam maar er ging nog geen belletje rinkelen… Toen sprak zij over Invictus en de eerste zwarte man in het nationale rugbyteam… Wij zaten met dé bekendste Zuid-Afrikaanse rugbyspeler in een wagen, met iemand die bevriend was met Nelson Mandela: Chester Williams! We zaten met onze mond vol tanden!

Maria vroeg wat wij zeker nog wouden doen in RSA en zonder liegen was dit effectief wel een rugbywedstrijd bijwonen. “Monday is Chester his team playing in the University of the Western Cape, I will get tickets for you!" Als dit geen unieke kans was, met zo’n uniek persoon, op zo’n unieke dag!

Zaterdag 7 april:

Dé dag waarop wij zouden ontdekken waar Nelson Mandela al die jaren opgesloten was, wij zouden Robbeneiland ontdekken… “The trip has been cancelled because of the weather conditions on the sea.” Wat een teleurstelling! Aangezien wij voor de rest van de dag geen plannen meer hadden, bezochten wij het Nelson Mandela-museum, hingen wij nog wat rond bij Waterfront en verder keerden wij teleurgesteld terug naar huis…

Zondag 8 april:

Het laatste ontbijt… Iedere besefte dat dit een dag vol tranen zou zijn omdat wij onze mama en papa Afrika moesten verlaten om naar Wellington toe te gaan. Maar wij maakten er allen samen eerst nog een mooie dag van! Ik begon de dag met een winetasting bij Tokara… En ik drink geen wijn… Verder gingen we nog eens naar de marktjes in Blauwklippen, mijn favoriet toch wel die Afrikaanse marktjes! En nadien eindigden wij met een winetasting bij Anura… En ik drink geen wijn…

Daarna vertrok ik richting Wellington waar ik hartelijk werd ontvangen door Coretha, onze tweede gastvrouw. Onze intrek in haar B&B werd bezegeld met het eten van braaibroodjies allemaal samen rond de braai.

Maandag 9 april:

Een hectisch dagje! Samen met Coretha ontdekte ik de to be-plekjes in Wellington. En ja hoor, nadien was er opnieuw een winetasting! En nog steeds… Ik drink geen wijn… Nadien ontdekte ik Val de Charron, een wondermooi plaatsje. Daar aten wij allemaal samen, ook met de andere Belgische studente die logeert in La Rochelle, en genoten wij allemaal ten volle!

Het was ook de dag van de rugbywedstrijd waarbij wij werden uitgenodigd door de vrouw van Chester. Wat een belevenis! Meteen zo’n redelijk grote wedstrijd, winst voor de ploeg van Chester en “onzen” Dries die ook een foto kreeg met Chester! Once in a lifetime experience!

Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.

Ons lewens in Suid-Afrika

Amber, Dries, Ilse en Rani

bottom of page