top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten

Back to the roots

Deze week begon rustig…

Maandag kreeg ik van meneer Frans (de directeur) een recuperatie-dag. Hij was laaiend enthousiast over mijn deelname aan de Cape Argus. Hij vond het fantastisch dat ik deelnam aan een Kaapse activiteit en ik mocht (of moest) maandag thuisblijven. Ik wou eigenlijk niet maar ik denk dat mijn knieën dankbaar waren voor deze rustdag!

Dinsdag voelde de linkerknie nog alles behalve goed maar ik was blij om weer bij mijn kleintjies te zijn én terug bij juffrouw Davids. Sinds de tweede lesweek loopt mijn huiswerkbegeleidingsproject in haar klas en voor dit verder vloeiend te laten verlopen, was het makkelijker om terug te keren naar 3b. Ook meteen een zeer mooie dag waar ik opnieuw de warmte en de liefde van een leerkracht voor zijn of haar kinderen opnieuw mocht voelen én omgekeerd. De liefde van kinderen voor hun leerkracht, door de verjaardag van juffrouw Davids. Vooral lekker ook, ik kreeg allerlei zoete traktaties voorgeschoteld voor haar verjaardag!

Juffrouw Davids vertelde mij dat het deze week toets-week was en dat er niet veel les zou worden gegeven. Zij zou wel haar uiterste best doen om mij zoveel mogelijk kansen te geven. Zo kon ik iedere dag een les wiskunde geven, vaak over optellen en aftrekken tot 99. Hier ben ik ondertussen al een specialist in geworden of dat hoop ik toch na zo’n vijf lessen met een groep van 36 kapoenen.

Woensdagnamiddag kwam dé verrassing van juffrouw Davids voor mij… “Rani, wil jy nog Engels gee?” Aarzelend zei ik dat ik dat wou doen maar ik had geen voorbereiding. Maar toen volgde toch wel het moment van de dag! “Wat kan ek die kinders leer?” en het daaropvolgende antwoord sloeg mij volledig van mijn stokken: “Jy kan kies, doen wat jy wil.” Ik weet niet hoeveel alarmbelletjes er in mijn hoofd gingen, maar ik weet zeker dat het er heel wat waren!

Aangezien de kinderen toets-week hadden en ik nog geen enkele muziekles had waargenomen, leerde ik de kinderen Engelse liedjes aan. Twee vliegen in één klap! De liedjes die ik de kinderen aanleerde, waren “If you’re happy and you know it” en “Row, row, row your boat”. Aangezien ik heel die les alleen in de klas stond (verrassing nummer 2) maakte ik een mini-concert met de leerlingen voor de verjaardag van juffrouw Davids. Zij genoot met volle teugen (en ik ook)! De rest van de week hoorde ik de kinderen “Row, row, row your boat” nog zingen en neuriën. Een geslaagde les, denk ik!

Vrijdag = pakjesdag! Om de dag te beginnen, vulde ik 40 snoepzakjes voor de verjaardag van juffrouw Davids als traktatie voor de kinderen, nog steeds van haar verjaardag afgelopen dinsdag! Daarna vulde ik samen met drie assistenten maar liefst zo’n 800 snackzakjes in de klas van juffrouw Forbes. De laatste loodjes voor de dag waar alle kinderen naar uitkijken… Een welverdiende uitstap naar Farmyard (een zwembadencomplex, heb ik van horen zeggen) na een vermoeiende toets-week!

De dag werd afgesloten met een partytjie voor de verjaardag van Sisipho en zo werd de naweek leuk ingezet!

Een geslaagde en leerrijke week waarbij ik versteld stond van mijn eigen kunnen in een onvoorziene situatie of was het een verrassing? Dat volgende week ook zo mag lopen! Maar eerst genieten van Farmyard op maandag, met zo’n 800 leerlingen…

Wordt vervolgd!

Teacher Rani -xxx-

Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.

Ons lewens in Suid-Afrika

Amber, Dries, Ilse en Rani

bottom of page