top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten

Die eerste week is verby!

Mijn eerste lesweek aan de Klapmuts primary school zit er reeds op. Wat een verschil is dit met onze Vlaamse klaspraktijk!

Zoals ik in het vorige blogbericht al vermeld had, stond ik vol bewondering te kijken naar de manier waarop wordt gedifferentieerd en die belangstelling is alleen nog maar gegroeid. Net zoals mijn belangstelling voor juffrouw Davids! Op school verkoopt zij ijsjes aan de leerlingen en het schoolteam om geld in te zamelen voor lesmateriaal. Sinds vorige week dinsdag verkoopt zij ook chocoladepaasfiguren aan het schoolteam en aan de ouders van de kinderen om zo van haar klas een paradijs te kunnen maken voor de kinderen.

Ondertussen leer ik beetje bij beetje mijn draai te vinden. Sinds woensdag begeleid ik de sterke en de middengroep en terwijl geeft juffrouw Davids de zwakkere groep les. Het begeleiden gaat steeds beter en beter, zodoende had ik genoeg zelfvertrouwen om in mijn gebrekkige Afrikaans de middengroep het verschil tussen ewe en onewe getallen te onderwijzen. Ik was blij met mijn resultaat want vijf van de zes leerlingen hadden al hun oefeningen correct.

data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==

Iedere leerkracht heeft ook een assistent, dit was ik in het vorige blogbericht vergeten vermelden. Zo een assistent verbetert, knipt, plakt, lamineert, … Zowat als het extra werk wat een (Vlaamse) leerkracht heeft buiten het effectieve lesgeven. Vrijdag was de assistente van juffrouw Davids afwezig en nam ik de taak van assistente op mij. Het deed deugd om eens een volledige dag aan de slag te zijn. Ook de dankbaarheid van juffrouw Davids, maar vooral de dankbaarheid van de kinderen gaven mij zo’n heuglijk en warm gevoel. Ideaal om de naweek in te gaan!

Maandag start mijn tweede lesweek en ook meteen mijn eerste moment vooraan in de klas… Spannend!

Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.

Ons lewens in Suid-Afrika

Amber, Dries, Ilse en Rani

bottom of page