top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten

Vier rooi tamaties op 'n berg

Na slapeloze vluchten en een drukke eerste dag, deed het ons deugd om vanmorgen uit te mogen slapen. Gevolgd door een lekker ontbijt waren we klaar voor onze volgende activiteit: het beklimmen van Paarl Mountain. Om ons te verplaatsen richting de berg, sprongen we achteraan in de 'bakkie'. Dat is niet gewoon op de achterbank van een auto zoals we in België gewend zijn, maar in de laadbak van een mini-pick-up. Onderweg mochten we genieten van een uitzicht om 'u' tegen te zeggen.

Vol goede moed begonnen we aan de klim, maar al gauw bleek dat de Paarl Mountain niet te onderschatten is bij 33°C. Dankzij voldoende water en een korte rustpauze, konden we de top bereiken. Het uitzicht was prachtig! De ene kant verschilde totaal van de andere kant van de berg. Het leek wel een soort scheidingslijn tussen een natuurgebied en de stad. We werden er allemaal een beetje stil van, maar genoten met volle teugen. Een halfuurtje later daalden we weer af.

Eenmaal beneden klommen we in de bakkie en reden we naar een picknick-plaats. Stephen en Charlene bereidden voor ons een heerlijke maaltijd bestaande uit hotdogs met ajuin, champignons en een perziksausje.

Onderweg naar huis stopten we in het winkelcentrum om enkele inkopen te doen. We vonden het alle vier raar dat onze kar gewoon achter gelaten werd aan de ingang. Dit is de gewoonte, terwijl we in België nagestaard zouden worden wanneer we onze kar niet netjes terugplaatsen.

Thuis kregen we bezoek. We maakten kennis met de zussen die ons elke dag van en naar de stageschool zullen brengen. Ze waren zeer vriendelijk, beantwoordden onze vragen en benadrukten dat we zeker uitleg moeten vragen indien we iets niet begrijpen.

Dries en Ilse kregen maar geen genoeg van het bewegen en besloten om een verkenningsloopje te maken op het domein. Rani mocht met de motor een toertje rijden met Stephen achterop.

De dag werd afgesloten met een verfrissende douche en een typisch Afrikaans gerecht. Een stoofpotje met lam en allerlei groenten dat op de braai klaargemaakt wordt. Nadien was het hoog tijd voor aftersun. Onze Belgische wintervellekes zijn helaas nog niet gewend aan de Zuid-Afrikaanse zon.

Morgen zullen we onze stageklas van de Klapmuts Laerskool voor de eerste keer ontmoeten... Spannend! Hou ons volgende blogbericht dus zeker in de gaten. ;-)

xxx Amber, Dries, Ilse en Rani

Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.

Ons lewens in Suid-Afrika

Amber, Dries, Ilse en Rani

bottom of page